Μετά από την Γερμανία και τη Νορβηγία, έρευνα για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech ξεκίνησε και στο Βέλγιο, καθώς ένας Βέλγος πέθανε πέντε μόλις ημέρες αφότου έκανε το εμβόλιο.
«Στις 14 Ιανουαρίου 2021 η FAMHP ενημερώθηκε για τον θάνατο ενός 82χρονου με προβλήματα υγείας, πέντε ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Η υπόθεση θα διερευνηθεί περαιτέρω για να διαπιστωθεί εάν ο θάνατος συνδέεται με τον εμβολιασμό», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (FAMHP).
Υπενθυμίζεται ότι μια έρευνα βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη στη Νορβηγία όπου 23 άτομα έχασαν τη ζωή τους αφού εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά της COVID-19, σύμφωνα με τη Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων.
Ενώ και στη Γερμανία 10 άτομα κατέληξαν λίγες ημέρες αφόρου έκαναν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.
Την ίδια ώρα, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ολλανδίας και της Βουλγαρίας, έχουν αναφέρει περιπτώσεις ατόμων που παρουσίασαν ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως πρήξιμο γύρω από τα μάτια και εξανθήματα, μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer.
Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρχισαν την εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού, μετά το «πράσινο φως» που έλαβε το εμβόλιο, στο τέλος Δεκεμβρίου.