CrashOnline.gr | Η Online έκδοση του περιοδικού CRASH!

Γ. Τράγκας: Ο Μητσοτάκης δίνει ή αφαιρεί δικαιώματα από Έλληνες και Ελληνίδες. Χωρίζει τον πληθυσμό σε «λευκούς και μαύρους»!

«Tα εμβόλια διχάζουν, οι ΛΟΑΤΚΙ ενώνουν», γράφει σήμερα το Pronews. Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να αφαιρεί δικαιώματα από τους Έλληνες που φοβούνται μήπως πάθουν κάτι κάνοντας ένα εμβόλιο που ακόμη βρίσκεται σε έκτακτη αδειοδότηση και στην τρίτη φάση της πειραματικής παρακολούθησης. Ο κ. Μητσοτάκης δίνει ή αφαιρεί δικαιώματα από Έλληνες και Ελληνίδες. Χωρίζει τον πληθυσμό σε «λευκούς και μαύρους» και έχει ακριβώς την ίδια νοοτροπία που είχαν οι Ναζί όταν έβαζαν στο πέτο των αδελφών Εβραίων, ένα αστέρι για τους διαχωρίσουν από τους υπόλοιπους Γερμανούς πολίτες.

Ο άφοβος στα εμβόλια, απόφοιτος του Χάρβαρντ, ο φίλος των πολυεθνικών του φαρμάκου και των διαφόρων CEO, όπως του κ. Μπουρλά της Pfizer, ξεπερνά την ανθρώπινη φύση και επιμένει, όπως οι Γερμανοί φίλοι του επέμεναν στη φυλετική καθαρότητα, στην υγειονομική «καθαρότητα».  Έχει μέσα στο μυαλό του, όπως και οι πάτρωνες του τη θεωρία του υπερανθρώπου. Δημιουργεί νόμους για την Παιδεία λέγοντας ότι «δεν είναι ανάγκη να πάνε όλοι στο Πανεπιστήμιο». Θεωρεί ότι μόνο τα παιδιά της ανώτερης οικονομικά κοινωνικής τάξης μπορούν να πηγαίνουν στο Χάρβαρντ, στο Γέιλ ή σε κάποιο πανεπιστήμιο. Βλέπετε, είναι από τζάκι. Η οικογένειά του είχε και έχει πολλά λεφτά. Βλέπει τον κόσμο πίσω από τα γυαλιά του μητσοτακισμού. Για τον Κυριάκο, τη Μαρέβα και το περιβάλλον τους, υπάρχουν τα hunger games… Υπάρχουν η Ελίτ, οι θεατές  του «Ρόλεξ», του «Ρολάν Γκαρός», του «Γουίμπλετον» και οι φόροι, οι ταπεινοί, οι φτωχοί που «αλέθονται» από τον νεοφιλελευθερισμό.

Αυτοί που πρέπει να κάνουν άνευ συναίνεσης τα απαραίτητα εμβόλια, αυτοί που πρέπει να «διαχωριστούν» για ανώτερα ή κατώτερα σχολεία, αυτοί που πρέπει σκύβοντας το κεφάλι, να αποδεχθούν μια ζωή με τηλεργασία, τηλεπαιδεία και τηλεαγορές, ζώντας σε αποστάσεις που μειώνουν την επικοινωνία και την καθολική αντίσταση, χωρίς μουσική, χωρίς χορό, χωρίς μαζική επεξεργασία και κριτική των πολιτικών επιλογών, της πολιτικής ατμόσφαιρας και της έλλειψης  ελευθεροτυπίας.

Ζούμε σε μια εποχή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφαιρεί ελευθερίες και επιβάλλει ακραία μέτρα, περιορισμούς και στοιχεία που συνθέτουν το δόγμα του Σοκ. Το μόνο που κουβεντιάζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι το πως θα εμβολιαστούν οι Έλληνες! Ουδείς συζητάει πως θα σιτιστούν, πως θα φάνε, πως θα πληρώσουν ρεύμα και νερό 700.000 οικογένειες που βρίσκονται στο κατώφλι της απόλυτης φτώχειας, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Ουδείς, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αντιπολίτευση, μιλούν για την απουσία ελευθεριών του Τύπου και για το γεγονός ότι η πατρίδα μας είναι στην 70η θέση παγκοσμίως από πλευράς ελευθεριών του Τύπου.

Δεν τους απασχολεί καν γιατί δεν συλλαμβάνονται οι δράστες επιθέσεων κατά δημοσιογράφων. Η κυβέρνηση έχει ξεχάσει το Γιώργο Καραϊβάζ. Σαν να γνωρίζει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, αλλά αδυνατεί ή δεν θέλει να τους πιάσει. Τα Μέσα Ενημέρωσης δεν αναδεικνύουν το γεγονός ότι καλείται ο κ. Χρυσοχοΐδης από τις Βρυξέλλες για να δώσει εξηγήσεις για το μυστήριο που καλύπτει ακόμη τη δολοφονία του δημοσιογράφου Καραϊβάζ ή την επίθεση κατά του κ. Χίου.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναπνέοντας μέσα σε «λουδοβίκεια ατμόσφαιρα» επιμένει στις επιχειρήσεις εξαγοράς ή εκφοβισμού πράγμα που είναι μεγάλο πολιτικό λάθος. Σε λίγο ενδεχομένως να ακούσουμε ότι κάποιος εμβολιασμένος θα πρέπει να παντρευτεί την καλή του ή τον έρωτα της ζωής του, αρκεί να είναι κι αυτοί εμβολιασμένοι ή το αντίστροφο. Και τα ακούμε αυτά, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θέλει να προάγει όλα τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων ή των μελών του ΛΟΑΤΚΙ. Είναι ένα Μαξίμου που ασχολείται όλη την ημέρα με τα δικαιώματα μιας κοινωνικής ομάδας, αποφεύγοντας να δει την καθολική κατάρρευση της κοινωνίας. Είναι μια κυβέρνηση και μια αντιπολίτευση, που ασχολούνται με μία ανύπαρκτη ανάπτυξη και με «λαμπερά fake» αναπτυξιακά σχέδια, που, ουσιαστικά, αφορούν την επιστροφή των χρημάτων που παράγονται στην Ελλάδα ή εισέρχονται από ευρωπαϊκά ταμεία στις τσέπες των Γερμανών βιομηχάνων και ελάχιστων φίλων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο σήψης, που το καρτέλ του Μαξίμου εξυπηρετεί μόνο τους Γερμανούς και η αντιπολίτευση να σιωπά ή να επιδεικνύει πολιτική αγωγή «κοσμιοτάτη» απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και στην αθηναϊκή ελίτ, ώστε να παίρνει το ανάλογο ποσοστό της.

Τον τελευταίο καιρό υπήρξε εσωτερικά, στη διεφθαρμένη πλήρως, στην οξειδωμένη πολιτική σκηνή μας ένα ενδεικτικό γεγονός που αποκάλυψε σε πολλούς εδώ στην Αθήνα τις εκλεκτικές σχέσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ενώνει η απεριόριστη υποτέλεια απέναντι στις δάνειες δυνάμεις. Γερμανική εταιρεία ζήτησε να της καταβληθούν από το ελληνικό δημόσιο 120 εκ. ευρώ για διαφυγόντα κέρδη λόγω των ζημιών που της προκάλεσε η πανδημία. Στην πλατεία Κουμουνδούρου, όπως έμαθα, έγιναν εκτεταμένες συσκέψεις και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να καταψηφίσουν το νόμο που έφερνε γρήγορα ο υπάλληλος των Γερμανών, Πρωθυπουργός προκείμενου να τους δώσει τα 120 εκ. και να ικανοποιήσει το αίτημα τους. Τότε ο κ. Τσίπρας είπε  στους αντιδρώντες συνεργάτες του ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, γιατί εμείς ψηφίσαμε αυτές τις προβλέψεις στις συμβάσεις με τη γερμανική εταιρεία, η οποία απαιτεί την εφαρμογή τους». Δηλαδή το ελληνικό δημόσιο έχει ψηφίσει και επιστροφή διαφυγόντων κερδών προς τους Γερμανούς. Δηλαδή σε περίπτωση πολέμου, πανδημίας ή σεισμού, ή λοιμού ή καταποντισμού, η γερμανική εταιρεία δικαιούται αποζημιώσεις, επειδή αναπόφευκτα θα λειτουργήσει πλημμελώς.

Ο κ. Τσίπρας λέγοντας πως «θα αντισταθούμε αφού εμείς τα ψηφίσαμε», έδωσε το δικαίωμα στο Μητσοτάκη να περάσει το νόμο, ενώ οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισαν «παρών».

Παρακολούθησα χτες όλα τα κανάλια, τις δηλώσεις που έκαναν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας για τα αναπτυξιακά σχέδια που έχουν, παρουσία του κ. Μπουρλά της Pfizer. Ο κ. Μητσοτάκης το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι να διχάσει τους Έλληνες και αξιοποιώντας αυτό το διχασμό, όπως εκτιμά, θα πάει κάποια στιγμή σε πρόωρες εκλογές για να κερδίσει χρονική επέκταση της θητείας του στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας ευελπιστεί ότι με την πάροδο του χρόνου και την απωθητική πολιτική εικόνα του κ. Μητσοτάκη, οι Έλληνες θα λησμονήσουν τις Πρέσπες και τα πλήγματα στην αστική τάξη της χώρας και θα ανεβάσουν τα καθηλωμένα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας έχει αρχίσει να τονίζει ιδιαίτερα τις υποσχέσεις για το τι θα κάνει όταν έλθει στη εξουσία, λέγοντας ότι πρέπει ο κατώτατος μισθός να πάει στα 800 ευρώ. Όταν ήταν όμως στην εξουσία, η κυβέρνησή του εργάστηκε σκληρά για να μείνουν οι μισθοί στα 400-500 και 600 ευρώ, δίνοντας την ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη να φέρει τώρα, άνευ εμποδίων, έναν εργασιακό μεσαίωνα.

Ουδείς από αυτούς του δύο δεν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας. Ουδείς ασχολείται με τα αστρονομικά ποσοστά ανεργίας. Ουδείς, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος, έχουν σχέδια και πραγματικές προθέσεις για τη γένεση των πραγματικών θέσεων εργασίας και όχι προσωρινών χαρτζιλικιών, από τα οποία δεν ζούνε ούτε οι Έλληνες, ούτε τονώνεται η κατανάλωση, ούτε βελτιώνεται η γενική εικόνα της οικονομίας. Τόσο ο Μητσοτάκης όσο και ο Τσίπρας χτες παρίσταναν ανθρώπους από άλλο πλανήτη, αφού επίτηδες και οι δύο δεν αναφέρονται στην πραγματική εικόνα που παρουσιάζουν οι εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας και του κ. Στουρνάρα, όταν ο Στουρνάρας επιμένει για στροφή στη σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία, επιμένει σε αύξηση της φορολογίας  και περιορισμό του ήδη υπάρχοντος βιοτικού επιπέδου.

Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Τσίπρας ξεγελούν το πανελλήνιο αποσιωπώντας το δολοφονικό ρόλο των συστημικών τραπεζών απέναντι σε εκατομμύρια Έλληνες πολίτες. Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο, να έχουμε οικονομική ανάπτυξη αν δεν μειωθεί η φορολογία στα επίπεδα Κύπρου και Μάλτας. Δεν υπάρχει πιθανότητα, ούτε μία στο εκατομμύριο, να υπάρξει αναστροφή της αρνητικής οικονομικής πορείας εάν δεν πάψουν να αγωνιούν τα εκατομμύρια των Ελλήνων που είναι υπερχρεωμένοι και αναμένουν τον πλειστηριασμό όλης της περιουσίας τους, ή της κατάσχεσης και ολικής εξαφάνισης της επιχείρησής τους.

Μην διαιωνίζετε τις ψευδαισθήσεις ότι μπορεί να γίνει κάτι από τους ίδιους ανθρώπους με τις ίδιες πράξεις, τα ίδια ψεύτικα λόγια, τις ίδιες εμβαλωματικές πολιτικές λύσεις. Εξυπηρετούν απλά τα γερμανικά συμφέροντα, ανέχονται τη γερμανική κατοχή και οι δύο, για ποικίλους λόγους, έχουν υποταχθεί στην έννοια διοίκησης προτεκτοράτου ή μπανανίας. Νιώθουν ικανοποιημένοι επειδή διατηρούν οικονομικά και πολιτικά κεκτημένα και δυστυχώς έχουν αποδεχθεί την ιδέα ότι οι περισσότεροι μπορούν να δυστυχούν, αρκεί ελάχιστοι να εξακολουθούν να κερδίζουν και να αισθάνονται ασφαλείς, επειδή παθητικοποιήθηκαν και δεν αντιδρούν οι περισσότεροι,. Είναι μια ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση, για να μην πω ντροπή, για την πατριωτική αριστερά και  γενικότερα για την αριστερά να αποτελεί εναλλακτικό πόλο στην εξουσία ο κ. Τσίπρας και ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ατόφια «Made in Germany».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Τράγκας: Η “δημοκρατία” στην Ελλάδα και οι κραυγές του Άρη Πορτοσάλτε για τον “ενάρετο” Μητσοτάκη

Δημήτρης Μπαλογιάννης

Στάθης Καρυδάκης (Τομεάρχης Εμπόρων & Μικρομεσαίων ΚΕΛΑΝ): Το κύμα ανατιμήσεων των αγαθών δεν μας χτυπάει απλά την πόρτα, είναι ήδη εδώ!

Δημήτρης Μπαλογιάννης

Έλενα Βασίλογλου (Πρόεδρος Νομαρχιακής Α’ Θεσσαλονίκης Κ. ΕΛ. ΑΝ.): Και ο κατήφορος της χώρας συνεχίζεται…

Δημήτρης Μπαλογιάννης

Γιώργος Τράγκας: Ο θάνατος της Ελευθεροτυπίας στη Θεσσαλονίκη

Δημήτρης Μπαλογιάννης

Γιάννης Δημαράς: Όποιος ελέγχει τα ΜΜΕ, επιχειρεί να ελέγξει την κοινωνία

Δημήτρης Μπαλογιάννης

Άρθρο – καταπέλτης: Εταιρίες δημοσκοπήσεων ή κυβερνητικά παραρτήματα; Ένα διαρκές σκάνδαλο

Δημήτρης Μπαλογιάννης

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα

Προσωπικά Δεδομένα & Cookies