CrashOnline.gr | Η Online έκδοση του περιοδικού CRASH!

Γ. Τράγκας: Ο ιός κατάργησε σε πρώτη φάση την παγκοσμιοποίηση αλλά μπορεί να γεννήσει μια καινούργια μορφή παγκόσμιας διακυβέρνησης

Ενδεχομένως να έχουμε αριθμό θυμάτων από τον κορονοιό που να θυμίζει ανθρώπινες απώλειες σε περίοδο παγκοσμίου πολέμου έτσι είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Οι άνθρωποι έπαιζαν στα εργαστήριά τους με τους ιούς. Ουδείς γνωρίζει αν αυτός ο ιός είναι πραγματικά ιός από νυχτερίδα ή από νυχτερίδα και ανθρώπινο χέρι. Ο χειρότερος ιός δεν έχει έρθει. Ακολουθεί τον κορονοιό. Είναι αυτός που χτυπάει τον πνεύμονα της σύγχρονης ανθρώπινης κοινωνίας. Την ελευθερία και τη δημοκρατία. Είναι ο ιός της φοβίας που κυοφορεί αστυνομικά μέτρα και φασισμό. Ο ιός από νυχτερίδα ή από ότι άλλο θέλετε, ακολουθείτε από ό,τι χειρότερο έρχεται στη σύγχρονη ανθρωπότητα. Η παγκόσμια ζούγκλα από πείνα. Από ανεργία. 80% αυξήθηκαν οι πωλήσεις όπλων στις ΗΠΑ. Ουδείς μπορεί να καταλάβει πως ένας ιός που έλεγαν ότι είναι γλυκούλης και της γρίπης, προκαλεί αιμοπτύσεις, αιματουρία, πολυοργανική ανεπάρκεια με ρυθμό και δύναμη καταρράκτη.

Μέρες κορονοϊού. Αλλάζει ο κόσμος. Η κουλτούρα της μάσκας περνάει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υδρογείου. Εκτιμώ ότι στο μέλλον θα γίνονται και επιδείξεις μόδας και θα υπάρχουν νέες κολεξιόν για μάσκες. Είναι περίεργο που ακόμη δεν έχουν δημιουργηθεί e-shop για μάσκες με σχέδια και χρώματα για ποικίλα γούστα. Δεν θα βλέπουμε το πρόσωπο …με το ζόρι τα μάτια.
Ήδη κάποιοι διάσημοι και πολύ σοβαροί, μιλάνε για παγκόσμια διακυβέρνηση. Κάτι που είχαν στο μυαλό τους τα μέλη της λέσχης Μπίλντεμπεργκ ή μερικοί διάσημοι μελλοντολόγοι. Όλα τα καλά μυαλά – όπως ο Μπιλ Γκέιτς- είχαν προβλέψει ότι κάποια στιγμή θα αντιμετωπίζαμε έναν ιό, που θα γεννιόταν από νυχτερίδα και μυρμηγκοφάγο που έγινε γκουρμέ στην κουζίνα Κινέζου ή από πειράματα που έγιναν σε εργαστήριο ιολογίας με γενετικό υλικό από νυχτερίδα και ποντικό, όπως είχε αποκαλυφθεί παλαιότερα από το Βρετανικό τύπο και είχε χαρακτηριστεί επικίνδυνο.

Ο Χένρι Κίσιγκερ σε άρθρο του – που αλλού- στην Wall Street Journal αναφέρει ότι ο κορονοϊός θα αλλάξει την παγκόσμια τάξη για πάντα. Όπως γράφει ο Χένρι, όταν τελειώσει η πανδημία, οι θεσμοί πολλών κρατών θα θεωρηθούν αποτυχημένοι. Ο κόσμος δεν θα είναι πια ο ίδιος. Η προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης δεν πρέπει να παραγκωνίσει το άμεσο καθήκον, να λανσαριστεί μια παράλληλη διαδικασία για τη μετάβαση σε μία μετα- κορονοιο τάξη πραγμάτων.

Οφείλω να σας πω ότι διάσημοι νομικοί ήδη μιλάνε για υπερβολικού τύπου αστυνομικές αντιδράσεις. Ένας από τους πλέον διαπρεπείς νομικούς – πρώην δικαστής του ανωτάτου δικαστηρίου της Μεγάλης Βρετανίας, ο Λόρδος Sumption κάνει λόγο για μια υστερική ολίσθηση της χώρας του, σε ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος. Σε συνέντευξή του στο BBC αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μια επαίσχυντη αστυνομική δύναμη που παρεμβαίνει χωρίς κοινή λογική. Είναι – όπως είπε – μια παράλογη υπερβολική αντίδραση που προκαλείται από φόβο. Η απειλή είναι πραγματική αλλά σε υπερβολικό βαθμό. Είναι λάθος, όπως τόνισε ο διακεκριμένος νομικός, οι πολίτες να παραδίδουν πρόθυμα την ελευθερία τους σε αντάλλαγμα για προστασία από κάποια εξωτερική απειλή. Ο Βρετανός δικαστής είπε ότι βιώνουμε τα κλασικά συμπτώματα της μαζικής υστερίας, η οποία είναι μολυσματική.

Έχουμε τις πρώτες φωνές για παγκόσμια διακυβέρνηση, ενώ η τηλεόραση σε όλο τον πλανήτη δείχνει ανθρώπους σε μονάδες εντατικής θεραπείας, προβάλλει δηλώσεις πολιτών που παλεύουν με τη νόσο ή σώθηκαν και καλούν τους υπόλοιπους συνανθρώπους να μείνουν στο σπίτι για να σωθούν. Είναι ένα μήνυμα, όχι μόνο για την αντιμετώπιση του ιού αλλά και για την απομάκρυνση όλης της κοινωνίας από τους δρόμους, τα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τις όποιες αντικυβερνητικές ή αντιεξουσιαστικές αντιδράσεις.

Ο ιός κατάργησε σε πρώτη φάση την παγκοσμιοποίηση αλλά μπορεί να γεννήσει μια καινούργια μορφή παγκόσμιας διακυβέρνησης. Ενδεικτικά να σας αναφέρω, ότι μεταξύ άλλων, που μιλάνε ήδη για παγκόσμια διακυβέρνηση είναι και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ο κος Τσαβούσογλου, που δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει παγκόσμια διακυβέρνηση από το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ και ότι πρέπει σε αυτό το παγκόσμιο όργανο να είναι μέλος η Τουρκία.

Η ζωή μας αλλάζει. Είναι μια παγκόσμια φυλακή με ελάχιστες ώρες προαυλισμού και με υπεύθυνες δηλώσεις για περιορισμένες μετακινήσεις. Ο ιός σταδιακά καταπίνει όλα τα προσωπικά δεδομένα. Πόσα μέτρα ακόμη θα πάρετε; Πόσο θα διαλυθεί ακόμη η χώρα; Χθες επιβλήθηκαν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στην Μύκονο και την Σαντορίνη.

Τα μέτρα, τα οποία τίθενται σε εφαρμογή από αύριο στις 08.00 το πρωί και για 14 ημέρες, με ενδεχόμενη επέκταση τους, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων απαγόρευση κυκλοφορίας καθημερινά από τις 20.00 το βράδυ μέχρι τις 08.00 το πρωί.

Ένα από τα πρώτα που σου λένε είναι να μην χρησιμοποιείς χαρτονομίσματα αλλά μόνο την κάρτα σου. Έτσι θα γλιτώσεις από πιθανή μόλυνση. Έτσι τελειώνει και η κυκλοφορία του χρήματος. Πρέπει να εθιστούμε όλοι στη χρήση της κάρτας. Πρέπει να μάθουμε – όπως μας λένε – στον παππού και τη γιαγιά να χρησιμοποιεί κάρτα για να μην εκτίθεται σε επικίνδυνους ιούς. Η πειθαρχία για το καλό όλων είναι επιβεβλημένη στις οδηγίες. Εργάζεσαι από το σπίτι. Επομένως, πρέπει να είσαι ικανοποιημένος με λιγότερα χρήματα. Η εθνική αλληλεγγύη επιβάλλει να πάρουμε το επίδομα τώρα και μετά να συμμορφωθούμε με τις επιβεβλημένες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις.

Μόλις τελειώσει η πρώτη φάση του κινδύνου, μπορεί να έρθει η δεύτερη. Μπορεί να σταματήσουν τα κρούσματα ή να μειωθούν αλλά ο αέρας θα είναι μολυσμένος. Άρα πρέπει να υπακούεις σε όλα τα μηνύματα του Big Brother. Διάλεξε τη μάσκα σου, πίνε δυναμωτικά, διάλεξε φθηνά γάντια και προσπάθησε να επιβιώσεις σε ένα νέο σύστημα αξιών που επιβάλλει ο κορονοϊός.

Διάβασα ότι ορισμένοι δισεκατομμυριούχοι πήραν τις απαστράπτουσες θαλαμηγούς τους και θέλησαν να κάνουν καραντίνα σε κάποια λιμάνια της Καραϊβικής. Πήραν μαζί τους τις γυναίκες τους ή τα τοπ μόντελ τους. Νοίκιασαν ολόκληρες ιατρικές ομάδες με χειρουργεία, μονάδες εντατικής θεραπείας και ότι άλλο μπορεί να διανοηθείς, τα φόρτωσαν στις υπερπολυτελείς θαλαμηγούς και την κοπανήσανε για Καραϊβική. Κάποια νησάκια όμως τους απαγόρευσαν να αγκυροβολήσουν και έμειναν αρόδου. Άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα θα μείνουν μαζί με τις γκόμενες και τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν και οι κυρίαρχοι ιοί, εδώ σε αυτόν τον πλανήτη είναι ο ιός του Κάιν που σκότωσε τον Άβελ, ο ιός της αλαζονείας και τις τρέλας και ο χειρότερος ιός, αυτός του φασισμού. Αυτός που ήδη έφερε τα παγκόσμια αστυνομικά μέτρα και ενδεχομένως να φέρει μια παγκόσμια διακυβέρνηση που θα οδηγήσει κάποια στιγμή σε θερμοπυρηνικό πόλεμο Δύσης και Ανατολής.

Δεν ξέρω πως περάσατε εσείς το Σαββατοκύριακο. Εγώ είδα τα νέα επεισόδια του Λα Κάζα Ντε Παπέλ. Ομολογώ ότι πρώτη φορά έχω δει ληστεία από ιδεολόγους, υπερ- αισθηματίες ληστές που στο τέλος καταφέρνουν να οδηγήσουν σιδεροδέσμιους στη δικαιοσύνη ως βασανιστές, τα μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης της Μαδρίτης που τους καταδίωκαν. Βγήκα με τη γυναίκα μου και το αυτοκίνητό μου μια βόλτα και είδα ένα θέαμα φοβερό …εκεί στου Στεργίου στην Ερυθραία, οι άνθρωποι ουρά απέξω ανά δέκα μέτρα. Να μαστιγώνονται από τον αέρα και τη βροχή περιμένοντας να μπουν στο φούρνο να πάρουν μια μπαγκέτα ή μια τυρόπιτα ή κάποιο γλυκό. Η κυρία που έβλεπα μπροστά μου μέσα από το αυτοκίνητο, φώναζε χωρίς να φορά μάσκα: «μου πήραν οι μπροστινοί τη σειρά, να πάνε από πίσω!». Η βροχή και ο αέρας χτυπούσαν το πρόσωπό της αλλά και των άλλων που στέκονταν στην ουρά.

Η συνήθης γρίπη σε όλο τον κόσμο, έχει 300.000 και πλέον νεκρούς. Θα δούμε όταν λήξει ο παγκόσμιος συναγερμός πόσους νεκρούς θα αφήσει πίσω του ο κοροναϊός από νυχτερίδα και μυρμηγκοφάγο. Εκείνο που σίγουρα θα αφήσει είναι απέραντη πείνα και πελώρια κύματα ανεργίας. Και ίσως ένα φασιστικό διεθνές σύστημα διακυβέρνησης.

Πρέπει να πω σήμερα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι εξακολουθεί να λέει ψέματα, όσον αφορά τα δυσμενή οικονομικά μεγέθη που προβλέπονται για την Ελλάδα. Ο κος Πρωθυπουργός μπορεί να λέει ότι η έλλειψη αλληλεγγύης θέτει την Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο αλλά ούτε στυλώνει ποδάρια απέναντι στην πολιτική του Βερολίνου, ούτε αρνείται την καταβολή των πλεονασμάτων στα ταμεία των δανειστών. Αποφεύγει να μας πει αν πλήρωσε αυτές τις ημέρες τα 5 δις που οφείλαμε. Ενώ το Σπίγκελ χαρακτηρίζει την κα Μέρκελ μικροπρεπή και δειλή για τη στάση της απέναντι στο ευρω-ομόλογο, η ελληνική κυβέρνηση μιλάει μόνο για τη συνοχή της Ευρώπης και όχι για την απαράδεκτη στάση των Γερμανών. Και μάλιστα σε μια εποχή που η Ελλάδα έχει απόλυτη ανάγκη, όχι από αστυνομικά μέτρα αλλά από χρήμα.

Θα πρέπει να γνωρίζει ο κος Μητσοτάκης, ότι στον τόπο μας σύμφωνα με έρευνα της διακεκριμένης καθηγήτριας επιδημιολογίας κας Λινού, υπάρχουν 600.000 παιδιά που σιτίζονται πλημμελώς, από τα οποία τα 200.000 πεινάνε. Ακόμη υπάρχουν 400.000 τρίτης ηλικίας άνθρωποι που ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ας αφήσουμε λοιπόν τα καλαμπούρια, περί κυβέρνησης που συσπειρώνει το λαό σε περίοδο κρίσεως ή κάνει ότι μπορεί. Ας αφήσουμε τις δημοσκοπήσεις, γιατί αυτές μας έλεγαν πότε για το μεγαλείο του Σαμαρά, πότε για τη μεγαλοσύνη και τη δημοφιλία του Τσίπρα και πότε για το πόσο καλύτερος πρωθυπουργός είναι ο Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός πρέπει να οπλιστεί με δύναμη και με πολύ κουράγιο, για να μην περάσει στην ιστορία ως ο υιός Μητσοτάκης, ο οποίος μας έθεσε σε τροχιά ανείπωτης πείνας και ανέχειας. Γιατί ο κορονοϊός έφερε μια σειρά από αστυνομικά μέτρα αλλά η πείνα και η ένδεια θα φέρουν μαζικές αντιδράσεις και πλήθος αστυνομικών μέτρων. Σε μια περίοδο όπως αυτή του κορονοϊού θα χαθούν όπως γράφουν όλες οι εκθέσεις εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο. Η φτώχεια θα συντρίψει τα τείχη φοβίας που απλώνει ο κορονοϊός. Επειδή τα εθνικά συστήματα υγείας δεν αντέχουν. Επειδή το εθνικό σύστημα υγείας στην Ελλάδα, λόγω μνημονίου είναι οριακό. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να καταπιεστεί η ελευθερία και τα δικαιώματα των ανθρώπων επί 3 ή επί 6 μήνες ή όσο χρειαστεί. Ας μην πιστέψει το πολιτικό προσωπικό στην Ελλάδα ότι η παράταση του κορονοϊού στη ζωή μας μπορεί να δημιουργήσει μία ιδιότυπη οικονομική χούντα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές παρενέργειες. Ήδη, οι εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις του κοροναϊού οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η σημερινή κρίση μόνο με το κραχ του 1929 μπορεί να συγκριθεί. Αυτό λέει και στο εβδομαδιαίο δελτίο του το ΕΛΙΑΜΕΠ. Για την ελληνική οικονομία τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Σε αντίθεση με τους πολέμους, όπου την καταστροφή παραγωγικού κεφαλαίου διαδέχεται μεγάλη ανοικοδόμηση της κοινωνίας, οι μακροοικονομικές συνέπειες των πανδημιών υφίστανται περίπου 4 δεκαετίες. Εξαιτίας της ραγδαίας ανόδου των προληπτικών αποταμιεύσεων.

Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι η Ελλάδα έχει το σοβαρότερο πρόβλημα σε αυτή τη φάση της καραντίνας. Τουρισμός, ταξίδια αλλά και όλες οι υπηρεσίες που χρειάζονται, απαιτούν στενή σχέση με τον πελάτη, όπως τα κομμωτήρια έχουν κλείσει. Ο ΟΟΣΑ βλέπει όπως σας έλεγα σε προηγούμενες εκπομπές μου, απώλεια 20-25% του ελληνικού ΑΕΠ. Για την Ελλάδα έρχονται συγκλονιστικές επιπτώσεις, αν επαληθευτεί η έκθεση του ΟΟΣΑ. Προβλέπει ότι στην περίοδο της κρίσεως θα φτάσουμε το 34% του ΑΕΠ. Πρέπει – επαναλαμβάνω – να οπλιστεί με δύναμη ο πρωθυπουργός και να πει την αλήθεια. Δεν πρόκειται ούτε μία στις πέντε μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις να ξεκινήσουν πάλι σε 3 μήνες από τώρα.

Πρέπει να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για συνθήκες τέτοιες, ανεπανάληπτες για την πατρίδα μας. Θα πέσει τόσο πολύ η κατανάλωση και μαζί το βιοτικό επίπεδο, που τα μνημόνια που ζήσαμε θα είναι παράδεισος, μπροστά σε αυτά που έρχονται. Ο κος Τσιόδρας και ο κος Χαρδαλιάς σε μερικές εβδομάδες από τώρα, δυστυχώς θα έχουν μηδενικό δείκτη τηλεθέασης και το μόνο που θα απασχολεί τον κόσμο, θα είναι πότε θα ξαναδουλέψει, πότε θα αναπνεύσει ελεύθερα και πότε θα έχει την ευκαιρία να ξαναπάει στον κουρέα του ή να δει αγαπημένα του πρόσωπα. Εκτιμώ, ότι θα πρέπει να περιοριστούν οι βλακείες που λέγονται περί ανακουφιστικών μέτρων, διότι ακόμη ούτε τα 800 ευρώ δεν μπορούν να δώσουν και τούτο θα αποτελέσει κόλαφο για την κυβέρνηση. Η εκτίμησή μου είναι ότι το παλιό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα θα εξαερωθεί εντός των προσεχών ετών, συνεπεία του κορονοϊού και της απόλυτης φτωχοποίησης που έρχεται. Ο Μητσοτάκης ήδη αρχίζει να μοιάζει λόγω κορονοϊού με υπηρεσιακό πρωθυπουργό, που εντελώς απρόσωπα βγάζει διαγγέλματα για το λοιμό με ΟΙ, χωρίς να μας λέει τίποτα για το λιμό με γιώτα.

Οι νεκροί από κορονοιό έφτασαν στην πατρίδα μας τους 73. Όπως άκουσα χθες, η πολύπαθη και δυστυχισμένη χώρα προσπαθεί να κατασκευάσει στο πανεπιστήμιο Αθηνών, μόνη της, αντιδραστήρια γιατί είναι πολύ ακριβά στο εξωτερικό. Είναι μια χώρα που ζει με ρεφενέ και από ό,τι φαίνεται θα εξακολουθήσει να ζει με ρεφενέ. Με ή χωρίς παγκόσμια διακυβέρνηση. Με υιό Μητσοτάκη ή χωρίς Μητσοτάκη. Αυτή την ώρα, ανακαλύπτουμε όλες τις παρενέργειες των μνημονίων και των περίφημων κορονο- λαμογιών που ζήσαμε μεταπολιτευτικά στην πατρίδα μας. Τώρα ανακαλύπτουμε, πόσο απαραίτητη είναι η εθνική ομοψυχία, την οποία ροκανίζαμε όταν λέγαμε γραφικούς όσους συγκεντρώνονταν στα συλλαλητήρια κόντρα στη λίμνη των Πρεσπών.

Τώρα ανακαλύπτουμε, ότι δεν έχουμε πολλά λεφτά για το σύστημα υγείας. Τώρα, ανακαλύψαμε ότι είναι πολύτιμοι οι γιατροί και ότι έχουμε καλό επιστημονικό προσωπικό. Τώρα χειροκροτάμε το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά δεν ρωτήσαμε τόσα χρόνια πόσα λεφτά έπαιρνε και πως την έβγαζε. Καλές είναι οι δουλειές όταν τις στήνουν οι πρωθυπουργοί με τους εργολάβους και τα οικονομικά τζάκια των Αθηνών αλλά υπάρχουν και όρια στις ρεμούλες. Γιατί μόλις σκάει πανδημία ή πόλεμος ανακαλύπτουμε, όπως έγινε με την εισβολή του Αττίλα, ότι μέσα στα κιβώτια δεν υπάρχουν πολεμοφόδια και τώρα με τον σχιστομάτη ιό, βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν μάσκες και γάντια και ο κος Κικίλιας το αποδίδει αυτό στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Τράγκας: Οι πολυεθνικές των φαρμάκων δείχνουν πλέον το αποκρουστικό πρόσωπό τους και τις δολοφονικές προθέσεις τους απέναντι στους κατοίκους του πλανήτη

Panos Davakis

Το ψέμα του 1 δις ευρώ και το πάρκο για τα βλήματα

Panos Davakis

Γ. Τράγκας: Όλες οι ευρωπαϊκές έρευνες που δεν είναι κατευθυνόμενες, δείχνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρεοκόπησε

Panos Davakis

Ισοπέδωση και Ένδεια της Μεσαίας Τάξης

Panos Davakis

Γ. Τράγκας: Η σκυταλοδρομία των σκανδάλων και των δύσοσμων υποθέσεων συνεχίζεται

Panos Davakis

Νίκος Νικολόπουλος: 4 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ; Για να πάμε «πειθαρχημένοι»

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα

Προσωπικά Δεδομένα & Cookies