CrashOnline.gr | Η Online έκδοση του περιοδικού CRASH!

Εφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Γιώργος Καρυπίδης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιώργος Καρυπίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σπουδαίος σκηνοθέτης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας εδώ και αρκετά χρόνια.

Γεννήθηκε το 1946 στη Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στην Ακαδημία Τεχνών στο Άμστερνταμ και κινηματογράφου στην Ακαδημία Κινηματογράφου.

Εργάστηκε ως σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ στο Βερολίνο και σκηνοθέτησε σχεδόν 100 ντοκιμαντέρ για την ελληνική τηλεόραση.

Φιλμογραφία:

– 1967 «Όριο» (μικρού μήκους)

– 1975 «Τελευταίος σταθμός: Κρόιτσμπεργκ (μικρού μήκους ντοκιμαντέρ)

– 1979 «Ο ζωγράφος Θεόφιλος»

– 1982 «Επικίνδυνο παιχνίδι»

– 1986 «Μάγισσες»

– 1988 «Στη σκιά του φόβου»

– 1992 «Η ουρά του φιδιού»

– 1992 «Πεθαμένο λικέρ»

– 1995 «Μαγεμένοι»

– 2004 «Ουτοπία»

Επίσης είχε γράψει τα βιβλία: Ανατολικά της Ζανζιβάρης, Η διάλεκτος του σκορπιού και Πρωταθλητής καταδύσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Εργάτες με κομπρεσέρ στην Ακρόπολη κατέστρεψαν ένα άγαλμα

Panos Davakis

Ύμνοι από δημοσιογράφο του Guardian για ένα ξωκλήσι σε ελληνικό νησί

Panos Davakis

Μεξικό: Η κυβέρνηση ζήτησε επισήμως συγγνώμη από τους αυτόχθονες Μάγια

Panos Davakis

Πέθανε η Ολυμπία Δουκάκη, η Ελληνίδα ηθοποιός που κατέκτησε το Χόλιγουντ

Panos Davakis

Κέρκυρα: ‘Εσπασαν οι μπότηδες -Τα κανάτια που σημαίνουν την πρώτη Ανάσταση (VIDEO)

Panos Davakis

Τελέστηκε με κατάνυξη η αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου

Panos Davakis

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα

Προσωπικά Δεδομένα & Cookies