CrashOnline.gr | Η Online έκδοση του περιοδικού CRASH!

Εφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Γιώργος Καρυπίδης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιώργος Καρυπίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σπουδαίος σκηνοθέτης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας εδώ και αρκετά χρόνια.

Γεννήθηκε το 1946 στη Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στην Ακαδημία Τεχνών στο Άμστερνταμ και κινηματογράφου στην Ακαδημία Κινηματογράφου.

Εργάστηκε ως σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ στο Βερολίνο και σκηνοθέτησε σχεδόν 100 ντοκιμαντέρ για την ελληνική τηλεόραση.

Φιλμογραφία:

– 1967 «Όριο» (μικρού μήκους)

– 1975 «Τελευταίος σταθμός: Κρόιτσμπεργκ (μικρού μήκους ντοκιμαντέρ)

– 1979 «Ο ζωγράφος Θεόφιλος»

– 1982 «Επικίνδυνο παιχνίδι»

– 1986 «Μάγισσες»

– 1988 «Στη σκιά του φόβου»

– 1992 «Η ουρά του φιδιού»

– 1992 «Πεθαμένο λικέρ»

– 1995 «Μαγεμένοι»

– 2004 «Ουτοπία»

Επίσης είχε γράψει τα βιβλία: Ανατολικά της Ζανζιβάρης, Η διάλεκτος του σκορπιού και Πρωταθλητής καταδύσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοίγει ο προαύλιος χώρος της Παναγίας των Παρισίων

Panos Davakis

Έρχεται το ριμέικ του «Σημαδεμένου» με την υπογραφή του Λούκα Γκουανταντίνο

Epi Trimi

Πέθανε ο συγγραφέας Κυριάκος Ντελόπουλος

Panos Davakis

Μπριζίτ Μπαρντό για Μισέλ Πικολί: «Είχε ταλέντο κι αγαπούσε τους γλουτούς μου»

Epi Trimi

Τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση για το άνοιγμα της Ακρόπολης

Panos Davakis

Πέθανε ο Γάλλος ηθοποιός Μισέλ Πικολί

Panos Davakis

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα

Προσωπικά Δεδομένα & Cookies