CrashOnline.gr | Η Online έκδοση του περιοδικού CRASH!

Ο Τσίπρας ειρωνεύτηκε ξανά τον Μητσοτάκη: Κάνετε καμπάνια τύπου Μπολσονάρο!

“Προσπαθήσατε αυτό το τριήμερο, με κάθε τρόπο, να εκτρέψετε τη συζήτηση από τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητα των Ελληνίδων και των Ελλήνων, με στόχο να μη συζητήσουμε για τα μέτρα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, για την οικονομία, να μη συζητήσουμε για το σχέδιό μας για οριστική έξοδο από τη κρίση, για διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης και για οριστική επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά για θέματα που το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. έχει επιλέξει.”, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οπως είπε το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. έχει επιλέξει να πάμε σε “εκλογές-αρένα”.

«Εγώ θα μιλώ για τις πολιτικές που θα βγάλουν τους πολλούς από τη κρίση»

“Ότι απαντήσεις είχα να σας δώσω τις έδωσα και δε πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με τις προσωπικές επιθέσεις και με την αθλιότητα των κατασκευασμένων ειδήσεων”, δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

“Σας μίλησα προγραμματικά και έτσι θα συνεχίσω μέχρι τις εκλογές. Εσείς μπορείτε να υβρίζετε και να συκοφαντείτε. Ακόμη και να αμαυρώνετε τη μνήμη νεκρών. Αν νομίζετε ότι σας τιμά συνεχίστε. Εγώ θα μιλώ για αυτά που πιστεύω ότι θέλει να ακούσει ο κόσμος. Για τις ανάγκες των πολλών. Για τις πολιτικές που θα βγάλουν τους πολλούς από τη κρίση”, επισήμανε.

«Εγώ θα συνεχίσω να μιλάω προγραμματικά μέχρι τις εκλογές. Εσείς μπορείτε να συνεχίζετε, αν θέλετε, να υβρίζετε, να συκοφαντείτε, ακόμα και νεκρούς»

“Εγώ θα συνεχίσω να μιλάω προγραμματικά μέχρι τις εκλογές. Εσείς μπορείτε να συνεχίζετε, αν θέλετε, να υβρίζετε, να συκοφαντείτε, ακόμα και νεκρούς, που δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε να απαντήσουν, αλλά και που δεν ήταν δημόσια πρόσωπα για να γνωρίζει η ελληνική κοινωνία την πολιτική τους πορεία, την πολιτική τους περπατησιά και την κοινωνική του διαδρομή”, είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη είπε ότι υπήρξε πρωθυπουργός, είχε μια δημόσια ζωή, οι πολίτες έχουν άποψη και αφού σημείωσε ότι τον σέβεται παρατήρησε: “Εκείνη την εποχή που ήταν πρωθυπουργός η μισή Ελλάδα, σε ένα πολωμένο κλίμα, και ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον αποκαλούσε “αποστάτη”, “εφιάλτη”. Εγώ δεν έχω αναφερθεί ποτέ σε αυτά. Ποτέ δεν έχω αποκαλέσει με τα λόγια αυτά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Εχω την αίσθηση ότι μάλλον εσείς δεν τιμάτε τη μνήμη του πατέρα σας, όχι εγώ. Διότι εσείς κ. Μητσοτάκη περπατάτε με μια βαριά σκιά πάνω από το κεφάλι σας, που είναι η σκιά του πατέρα σας. Εγώ δεν έχω κανένα κόμπλεξ, κανένα σύμπλεγμα. Είμαι υπερήφανος για όσα έχει κάνει ο πατέρας μου και για την οικογένεια μου. Αλλά εσείς δείχνετε κ. Μητσοτάκη, με τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεστε, ότι κάποιο πρόβλημα έχετε”.

Τόνισε, ακόμα, ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε “μισή συγγνώμη” για την “αθλιότητα” του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, για την “αθλιότητα” που έκανε, όπως είπε, παρουσιάζοντας φωτογραφίες με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ της χούντας και να λέει ότι είναι ο πατέρας του Παύλος Τσίπρας.

Σημείωσε, όμως, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ζήτησε ούτε μισή συγγνώμη για την “αθλιότητα” που έκανε ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η Νέα Δημοκρατία κάνει προεκλογική καμπάνια όπως ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Μπολσονάρο»

«Εγώ, παρότι επιλέγω να ρίξω τους τόνους, είμαι βέβαιος ότι εσείς δεν θα το κάνετε. Εχετε αντιγράψει καρμπόν μια καμπάνια που γίνεται από ακραίους της Λατινικής Αμερικής. Εχετε την καμπάνια -εκεί πέτυχε, εδώ όχι- την καμπάνια του Μπολσονάρου με fake news και μπόλικη τάξη και ασφάλεια. Αυτά είπε και ο Μεϊμαράκης στην δημόσια ραδιοτηλεόραση, που είπε ότι διαπράττετε μείζον λάθος που οξύνετε το κλίμα».

«Αυτό είναι το μείγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσετε» επισήμανε. «Στοχεύετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε λαίκά στρώματα με παραδοξολογία και κουτσομπολιό. Αναδεικνύοντας την αγαπημένη ατζέντα για τάξη και ασφάλεια.

«Όταν έπαιρνε άδειες ο Χριστόδουλος Ξηρός και σε μία από αυτές δεν επέστρεψε στις Φυλακές, δεν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η Νέα Δημοκρατία»

Σας άκουσα να μιλάτε για τον κ. Κουφοντίνα. Όταν επί ημερών σας έπαιρνε άδειες ο Χρ. Ξηρός και κάποια στιγμή δεν γύρισε πίσω, ποιος ήταν κυβέρνηση; Εσείς ως υπουργός δεν είπατε τίποτα. Ούτε μιλούσατε ούτε αντιδρούσατε όταν έπαιρναν άδειες ή αποφυλακίζονταν. Ουτε όταν βαρυποινίτες δραπέτευαν με ελικόπτερα από φυλακές. Επι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έγιναν αυτά. Αυτή η υποκρισία πρέπει να σταματήσει».

«Αυτά τα χρόνια, παρά τις ανάποδες προβλέψεις και προσδοκίες σας, πετύχαμε πολλά»

«Αυτά τα χρόνια, παρά τις ανάποδες προβλέψεις και προσδοκίες σας, πετύχαμε πολλά. Πετύχαμε να σταθεί ξανά η πατρίδα στα πόδια της. Να βγει από το χάος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Να πετύχει λύση για το ζήτημα του χρέους. Να αντιμετωπίσει τις μεγάλες -όχι όλες ακόμα- συνέπειες στους πλέον αδύναμους. Πετύχαμε, μετά από πολύ κόπο και τεράστιες θυσίες του λαού μας, να βγάλουμε τελικά τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων. Από τον Αύγουστο του 2018, αυτή η Βουλή συνέρχεται για να ψηφίσει μέτρα σταδιακής αποκατάστασης των αδικιών. Και υλοποιούμε μια νέα οικονομική πολιτική. Με ασφάλεια για τις επόμενες γενιές, αλλά και ιεραρχήσεις. Ξεκινήσαμε με την αποκατάσταση της εργασιακής κανονικότητας. Τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Την αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου για τους νέους, που φέρατε εσείς. Το πλαίσιο προστασίας για την πρώτη κατοικία. Τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις οφειλές των πολιτών σε ταμεία και εφορία. Και φυσικά υλοποιήσαμε ένα προς ένα όσα δεσμεύτηκα στη ΔΕΘ. Την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μεσοσταθμικά, τις 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή, που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο που έρχεται, το επίδομα στέγασης που βοηθά τα νέα ζευγάρια και τους νέους που μέχρι τα 30 έτη ζουν στο παιδικό τους δωμάτιο και που μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει 240.000 συμπολίτες μας και όλα τα υπόλοιπα. Και την Τρίτη, δεσμευτήκαμε και προχωράμε στην υλοποίηση ενός ακόμα πιο σημαντικού και πολύ πιο διευρυμένου πακέτου μέτρων στήριξης όχι μόνο της κοινωνικής πλειοψηφίας, αλλά όλων. Με μέτρα που θα ψηφιστούν και θα ισχύσουν άμεσα, όπως:

– Μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας στην εστίαση από 24% στο 13%

– Μετάταξη του ΦΠΑ τροφίμων από το 24% στο 13%.

– Μειώνεται ο φόρος προστιθέμενης αξίας στην ενέργεια, στον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο από το 13% στο 6%.

– Κατανομή της 13ης σύνταξης, συνολικού κόστους περίπου 800 εκατ. ευρώ.

Και από την επόμενη χρονιά:

– Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης σε εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και μείωση από 5% σε 2% για εισοδήματα έως 30.000

– Αύξηση κατά 50% του συντελεστή αποσβέσεων επενδύσεων

– Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέους έως 25 ετών στο 80%, έως 29 ετών στο 25%

– Μείωση μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ στο 11%

– Φορολογικές μειώσεις για τους κατοίκους των νησιών, μείωση του ΕΝΦΙΑ για νησιά έως 1.000 κατοίκων

– Μειώνεται ο φόρος των συνεταιρισμών 10%

– Απαλλαγή των τόκων στεγαστικών δανείων για τους δανειολήπτες».

«Μας λέτε ότι αυτά είναι κόλπα, είναι δώρα. Είναι προεκλογικές παροχές. Τα ίδια λέγατε τον Σεπτέμβρη για όσα εξήγγειλα στη ΔΕΘ. Τα ίδια και τώρα. Αλλά να το θυμίσω και να το ακούσει ξανά όχι ο κ. Μητσοτάκης, αλλά οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που μας ακούνε. Τα μέτρα στήριξης, που θα ψηφίσουμε άμεσα στη Βουλή, είναι μόνιμα. Είναι η απόδοση δικαιοσύνης για τους πολλούς. Είναι η ανταμοιβή των θυσιών. Είναι η αυγή της επόμενης ημέρας για την πατρίδα μας. Προέκυψαν από συγκεκριμένο σχεδιασμό και ιεραρχήσεις. Και δεν είναι μέτρα που αυξάνουν το δημόσιο χρέος. Δεν παράγουν ελλείμματα, αλλά είναι το αποτέλεσμα των πλεονασμάτων. Το αποτέλεσμα των θυσιών και των κόπων μας που τώρα καρπωνόμαστε. Το αποτέλεσμα της σοβαρής μεθοδικής δουλειάς, αλλά και των αρχών μας» συμπλήρωσε.

«Εμείς πετύχαμε να μειώνουμε βάρη και τα πλεονάσματα στην πράξη, χωρίς αντάλλαγμα μέτρα φρίκης. Χωρίς να λέμε μειώστε τα πλεονάσματα, για να σας δώσω σε αντάλλαγμα απολύσεις και περικοπές. Και είναι προτεραιότητά μας ο τομέας των συντάξεων. Γιατί εκεί βασίστηκε ο πυρήνας της τιμωρητικής λιτότητας τα χρόνια των μνημονίων. Να λοιπόν που διαφέρουμε και διαφωνούμε. Εσείς κ. Μητσοτάκη διαφωνείτε με τα δικά μας μέτρα και κατά βάθος συμφωνείτε με αυτές τις περικοπές. Γι’ αυτό και είπατε δεν γίνεται να επανέλθει η 13η σύνταξη, δεν σας ξέφυγε, την αλήθεια σας είπατε. Αυτό πιστεύετε ότι είναι προεκλογική παροχή και λαϊκισμός. Τώρα τι θα κάνετε; Θα το ψηφίσετε ή όχι; Ποιο είναι το πρόβλημά σας; Ότι είναι μισή σύνταξη και μισός λαϊκισμός; Για μεγάλο μέρος των συνταξιούχων θα είναι μια ολόκληρη σύνταξη, για άλλους το 70%, 50% και 30%. Το πρόβλημά σας είναι ότι με τις ιδέες και τις πολιτικές σας στηρίζετε ξεδιάντροπα τις πολιτικές ελίτ. Αν θεωρείτε ότι είναι λαϊκισμός, πηγαίνετε στα ΑΤΜ όταν θα το εισπράξουν και ρωτήστε τους ίδιους» συνέχιε, υπεραμυνόμενος των μέτρων που εξήγγειλε από το Ζάππειο.

Και σημείωσε: «Το πρόβλημά σας είναι το πρόγραμμα και οι πολιτικές σας θέσεις, που δεν έχουν χώρο για τέτοιες σπατάλες υπέρ των πολλών. Ας πάρουμε για παράδειγμα το ασφαλιστικό. Μου είπατε κύριε Μητσοτάκη προχθές το εξής: Η κοινωνική μας πολιτική προβλέπει την κατάργηση του εκτρώματος Κατρούγκαλου και την εγκατάσταση ενός ασφαλιστικού συστήματος τριών πυλώνων…. Και παραγνωρίζετε το γεγονός ότι ένα ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων εφαρμόζεται σήμερα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Εσείς που μιλάτε για ασφαλιστικό Πινοσέτ, δείξτε μου μια σοβαρή ευημερούσα ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία δεν εφαρμόζεται ένα ασφαλιστικό τριών πυλώνων. Επειδή κύριε Μητσοτάκη μάλλον εσείς δεν γνωρίζετε πολύ καλά τι συμβαίνει στη χώρα μας και στο ασφαλιστικό της, μάθετε λοιπόν ότι στη χώρα υπάρχει σύστημα τριών πυλώνων ήδη από το 2002, όμως οι πολίτες δεν επιλέγουν τους δύο πυλώνες λόγω μειωμένου εισοδήματος. Η διάφορα μας βρίσκεται στο ότι εσείς θέλετε να μετατρέψετε τμήμα του πρώτου πυλώνα -που είναι υποχρεωτικός- σε εθελοντικής συμμετοχής, προκειμένου να κατευθύνετε πόρους στον ιδιωτική ασφάλιση. Αυτό είναι που δημιουργεί το δυσβάσταχτο κόστος των 55 δισ. που σας έχουμε καταγγείλει ότι δημιουργεί η πρότασή σας και το οποίο αργά ή γρήγορα ή θα το πληρώσουν οι συνταξιούχοι με ραγδαίες μειώσεις στις συντάξεις τους ή το Ελληνικό Δημόσιο με άγνωστη κατάληξη -ή μάλλον ίσως με όχι και τόσο άγνωστη, κατευθείαν στην αγκαλιά του Δ.Ν.Τ με ένα νέο μνημόνιο δανεισμού, προκειμένου να ωφεληθούν ποιοι τελικά; Μόνο οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες».

«Αυτή είναι η αλήθεια του σχεδίου σας που πρέπει να την εκθέτετε ολόκληρη στον λαό όταν μιλάτε. Α! Και τον χαρακτηρισμό ασφαλιστικό Πινοσέτ δεν τον κάναμε εμείς, αλλά δικός σας βουλευτής, ο κ. Καραγκούνης. Και είχε δίκιο για το σχέδιό σας. Ο βουλευτής σας είναι ειλικρινής και εσείς ψεύτης και υποκριτής» είπε στον πρόεδρο της ΝΔ.

«Μήπως ο προδιαγεγραμμένος και προεξοφλημένος εκλογικός σας θρίαμβος κ. Μητσοτάκη θα είναι για άλλη μια φορά μόνο δημοσκοπικός;»

Ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι την προγραμματική συζήτηση, είπε ο πρωθυπουργός και αναρωτήθηκε γιατί.

“Γιατί το επιλέγετε αυτό; Αφού εδώ και τρία χρόνια μας διαβεβαιώνετε ότι έχετε όχι απλά τη νίκη, αλλά το θρίαμβο στο τσεπάκι σας; Αφού και χθες μας είπατε ότι είσαστε ο βέβαιος νικητής των εκλογών. Όχι απλά νικητής αλλά θριαμβευτής με 10-15 μονάδες, σε όποια κάλπη κι αν στηθεί, όποτε κι αν στηθεί. Γιατί δείχνετε τέτοιο άγχος, τέτοια ανασφάλεια και τέτοιο πανικό; Γιατί πέφτετε τόσο χαμηλά; Μήπως τελικά δεν είναι έτσι τα πράγματα;” τόνισε και συνέχισε: “Μήπως ανακαλύψατε ότι για να κερδίσεις στη κάλπη δεν αρκεί να έχεις τη πλειοψηφία των ΜΜΕ με το μέρος σου; Μήπως ο προδιαγεγραμμένος και προεξοφλημένος εκλογικός σας θρίαμβος θα είναι για άλλη μια φορά μόνο δημοσκοπικός; Όπως τον Ιούλη του 2015; Που οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω 15 με 20 μονάδες; Μήπως αυτός είναι ο λόγος που σας οδηγεί σε αυτή την επιλογή της κλιμάκωσης της έντασης; Ή μήπως γιατί όσο πλησιάζει η ώρα της αλήθειας, φοβάστε ότι τόσο καιρό ζείτε σε μια φούσκα;”

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φωτοβολίδα, δε πρόκειται να σβήσει και θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές»

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φωτοβολίδα, δε πρόκειται να σβήσει και θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

“Όχι γιατί, όπως λέτε, κάνει παροχές. Δεν κάνουμε παροχές. Και μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη του λαού. Αλλά γιατί εκφράζει και εκπροσωπεί ένα πλατύ κοινωνικό ρεύμα. Είναι ο κύριος εκφραστής της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης στη χώρα και, κυρίως, είναι η παράταξη που εκπροσωπεί και που παλεύει για τα συμφέροντα των πολλών”, σημείωσε.

«Όσο ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μεταθέσει τη συζήτηση στο προσωπικό και στο ηθικό πλεονέκτημα, θα χάσει “κατά κράτος”»

Όσο ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μεταθέσει τη συζήτηση στο προσωπικό και στο ηθικό πλεονέκτημα, θα χάσει “κατά κράτος”, επισήμανε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας πως με αυτό τον τρόπο δίνει “πάσες σε κενό τέρμα” στην κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δένδιας: Τα περί «γκρίζων ζωνών» θα μπορούσαν να γυρίσουν μπούμερανγκ στην Τουρκία

Epi Trimi

ΣΥΡΙΖΑ: Έκανε φιέστα ο κ. Μητσοτάκης με κλεμμένη καμπάνια; Ναι ή όχι;

Epi Trimi

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Δεν είναι λεβεντιά να αλληλοσκοτωνόμαστε, δεν είναι λεβεντιά η βεντέτα»

Epi Trimi

ΣΥΡΙΖΑ: Έκανε φιέστα ο κ. Μητσοτάκης με κλεμμένη καμπάνια; Ναι ή όχι;

Epi Trimi

ΚΙΝΑΛ: Οι τρεις που ερίζουν για την ηγεσία και η θέση της Γεννηματά

Epi Trimi

Ακάρ: Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας

Epi Trimi

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα

Προσωπικά Δεδομένα & Cookies