CrashOnline.gr | Η Online έκδοση του περιοδικού CRASH!

Αποκαλυτική συνέντευξη του Γιώργου Τράγκα για τη ζωή του στο ΕΓΩ! Weekly

tragas2

Σαρωτικός και συνάμα ευγενής, αυτοσαρκαστικός, με χιούμορ, «αλητεία», και ουσία, ο Γιώργος Τράγκας ξεδιπλώνει στο ΕΓΩ! Weekly τη ζωή του!

Σε μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στο Γιάννη Βίτσα, μιλάει για όλους και για όλα…

– Πέντε δεκαετίες μίας γεμάτης δημοσιογραφικά πορείας και ζωής. Παραμένετε στις επάλξεις αντιμετωπίζοντας με χιούμορ ότι συμβαίνει με τον ίδιο τρόπο που διαχειριστήκατε και το διαβήτη από τον οποία πάσχετε τα τελευταία 25 χρόνια.

Δεν αισθανόμουν λεπρός επειδή έχω διαβήτη. Έχω την αμερικάνικη νοοτροπία, σύμφωνα με την οποία αν είσαι άρρωστος, το δηλώνεις για να ξέρουν και οι υπόλοιποι με ποιον έχουν ναν κάνουν. Εγώ είδα το διαβήτη σαν ένα ύπουλο φίλο. Σκέφτηκα πως αν του κάνω τα χατίρια, τον συντροφεύω καλά και τον προσέχω, μπορεί να επιμηκύνω τη ζωή του, Αν του πάω κόντρα, θα με χτυπήσει. Πράγματι μου προκάλεσε μια ζημιά. Έκανα δύο εγχειρήσεις στα μάτια λόγω οπίσθιου πυρηνικού καταρράκτη. Δεν έβλεπα τίποτα. Κανείς δεν ήξερε ότι για δυόμισι μήνες ήμουν σχεδόν τυφλός. Έβλεπα ένα «γάλα» μπροστά στα μάτια μου. Παρ’ όλα αυτά όμως ακόμα και τότε αντεπεξήλθατε σε όλες σας τις υποχρεώσεις. Έβγαινα κανονικά στο ραδιόφωνο. Έβλεπα το συνεργάτη μου ως …μουτζαχεντίν. Κάνω πλάκα, αλλά δυστυχώς αυτή ήταν η πραγματικότητα. Αυξήθηκε σε σημείο να μη βλέπω καθόλου. Έπαθα πανικό. Δεν μπορούσα να δω δίπλα μου τη γυναίκα μου, ούτε ντυμένη, ούτε γυμνή… Όταν έπεφτε το σκοτάδι, άνοιγε η κόρη. Έτσι συμβαίνει με τον καταρράκτη. Θυμάμαι ότι έβγαινα σαν τις νυχτερίδες. Από το στρες της δουλειάς, αλλά και την πικρία μου από ένα μεγάλο κακό που έκανε ο δόλιος Γιώργος Παπανδρέου εναντίον της οικογένειας μου, επιδεινώθηκε ο καταρράκτης και έπαθα τύφλωση. Ήμουν χάλια το καλοκαίρι του 2012.

– Είναι σοκαριστικό το ότι ήσασταν σχεδόν τυφλός.

Δεν έβλεπα. Στην τηλεόραση φορούσα γυαλιά τα οποία όμως δεν μου πρόσφεραν τίποτα στην ουσία. Έτσι κατέφυγα στο ιατρείο του Σπύρου Γεωργαρά στη Γλυφάδα. Τον ρώτησα «Θα δω;» και μου απάντησε «Έχεις καταρράκτη. Θα το διορθώσω». Μου έβαλε ένα τζάμι να βλέπω μακριά, αποκαταστάθηκε η όρασή μου και βλέπω πάλι. Το διαβήτη πρέπει να τον προσέχει κανείς αν θέλει να κάνει έρωτα, να συμμετάσχει το καλοκαίρι στις χαρές της θάλασσας. Δεν πρέπει ο διαβητικός να κάθεται πολύ στον ήλιο, αλλά οφείλει να κολυμπάει γιατί το ζάχαρο ισοπεδώνεται στο μετρητή. Σου αυξάνει το θυμοειδές. Γίνεσαι δυσάρεστος πολλές φορές στους ανθρώπους σου. Πρέπει να έχεις αυτοσγκράτηση. Ο διαβήτης είναι «συντροφάκι». Είναι γλυκούλης, φτάνει να τον παίξεις καλά.

– Επηρέασε τη ζωή σας;

Το ανακάλυψα όταν συνεργαζόμουν με το Star. Σκίζονταν τα χείλη μου. Ταυτόχρονα έβγαλα ένα μικρό απόστημα στα απόκρυφα σημεία. Πήγα στο γιατρό φοβούμενος για το χειρότερο και εκείνος μου συνέστησε να κάνω εξετάσεις ζαχάρου. Όταν όντως την έκανα και η μέτρηση έδειξε 4,3, μου είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχεις πέσει ακόμα λιπόθυμος; Είσαι σε προ κωματώδη κατάσταση» και εγώ του απάντησα «Κούνια που σε κούναγε». Έπειτα από τις εξετάσεις φάνηκε ότι έχω γεννηθεί πολύ γλυκούλης, ζαχαρένιος. Από 42 ετών κάνω θεραπεία με ινσουλίνη. Είμαι διαβητικός τύπου β. Κάνω τρεις ενέσεις τη μέρα. Είμαι στις 56 μονάδες. Το γεγονός ότι μπαίνω και βγαίνω πρωί βράδυ στο χάλι της πολιτικής με αυτή την ένταση με στρεσάρει. Μου ανεβάζει 0,30-0,40 το μετρητή. Όταν βγαίνω από το στούντιο του ραδιοφώνου, οι μετρήσεις ζαχάρου μου είναι διαφορετικές. Αισθάνομαι ότι πέφτουν οι …σοφάδες μου. Είναι μεθυστική η επικοινωνία. Κάνω ένα θεατρικό αλλά πολύ δημοσιογραφικό show. Πολλοί μου γράφουν «Τι ψυχή θα παραδώσεις;» και τους απαντώ «Θα σας συναντήσω στην κόλαση».

– Πιστεύετε ότι θα βρεθείτε στην «κόλαση»; Θέλω να πω έχει κάνει «εγκλήματα» ο Γιώργος Τράγκας;

Αυτό θα το κρίνει ο Άγιος Πέτρος όταν βρεθώ ενώπιον του και θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάω στην αριστερά ή στη δεξιά πόρτα. Ελπίζω λόγω πολιτικών φρονημάτων να με πάει σε κεντροδεξιά πόρτα και να με βάλει σε κήπο καλό. Από κει και πέρα, έχω κάνει υπερβολές, μεγάλα σφάλματα στη ζωή μου και ενδεχομένως έχω αδικήσει κόσμο. Όμως είχα μία αρχή την οποία τήρησα. Έλεγα «κάνε το λιγότερο κακό». Όλοι σστη δράση μας στη δημοσιογραφία είμαστε μεταξύ των φυλάρχων με τις καμήλες, επειδή στην Ελλάδα πράγματι οι δημοσιογράφοι μπορούν να κάνουν το περίφημο έγκλημα στην πρώτη σελίδα. Επίσης τηρούσα σχεδόν απαρέγκλιτα τον κανόνα της άλλης πλευράς. Με όσους πολιτικούς συγκρούστηκα στη ζωή μου στη συνέχεια έγινα φίλος,. Δεν πιστεύω στο μίσος μέχρι θανάτου. Η ζωή είναι εφήμερη. Έκανα 22 χρόνια αστυνομικό ρεπορτάζ. Ήμουν βουτηγμένος μέσα στο αίμα. Δολοφονίες, μαχαιρώματα, ληστείες, σεισμοί, καταποντισμοί… Έχω δει μπροστά μου ανθρώπους να φεύγουν. Δε θέλω να κρατώ μίσος για κανέναν.

– Σας μισούν αντιστοίχως;

Βέβαια. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν υπερβολικό μίσος απέναντι μου. Στην επεξεργασία που κάνω, σκέφτομαι ότι όταν τους άσκησα δριμύτατη κριτική, δεν αισθάνθηκαν καλά και μου το κρατάνε. Διάφοροι λένε «ο φράγκας», «ο τράμπας», κά. Αυτά που έχουν γραφτεί για εμένα εδώ και στο εξωτερικό γεμίζουν τα ράφια μιας μεγάλης βιβλιοθήκης.

– Έχετε σκεφτεί να γράψετε ένα βιβλίο;

Τελειώνω ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και εδώ και στο εξωτερικό. Αφορά αθέατες καταστάσεις που διαδραματίστηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ετοιμάζω παράλληλα ένα ραδιοφωνικό μουσείο. Έχω συλλέξει τις εκπομπές μου αλλά κα διάφορες ιστορίες και ελπίζω να τα εκδώσω και σε ένα βιβλίο χρήσιμο για νεότερους.

– Βγάλατε τόσα χρήματα στην πορεία σας ώστε να θεωρείστε πλούσιος;

Είμαι εύπορος. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είμαι πλούσιος. Πλήρωσα πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια σε φόρους. Έχω ελεγχθεί από την εφορία πάρα πολλές φορές και εξονυχιστικά. Ήταν λογικό ως ένα σημείο γιατί είμαι επώνυμος, αλλά στην Ελλάδα έχουμε θεσμοθετήσει τη ρουφιανιά. Έπρεπε να πάει ο Λάκης Γαβαλάς τέσσερις φορές φυλακή για να ισορροπήσουν το άνοιγμα που γίνονταν στις μάζες. Αφού πήγε ο Λάκης που χόρευε στο «Νάμος» και δέκα δημοσιογράφοι επιχειρηματίες φυλακή, είπαν «εντάξει, μπορούμε να αρμέξουμε το σύνολο του πληθυσμού». Αξιοποίησαν το φθόνο που υπάρχει στην Ελλάδα.

– Η εικόνα σας δεν έχει διαφορά την τελευταία 20ετία. Έχετε κάνει botox;

Τώρα σκέφτομαι να διορθώσω τη φωτογήρανση, τους λεκέδες μου. Θέλω επίσης να βγάλω και κάτι ελιές. Θα κάνω λέιζερ όπως ένας συνάδελφος – αδελφός μου, ο οποίος είναι μεγάλος σε ηλικία και τον είδα να λάμπει. Απέκτησε ένα πρόσωπο για Hollywood. Είναι κάτι που με απασχολεί γιατί έχω και πολλές ρυτίδες στο λαιμό. Έχω και μια νέα γυναίκα που υπεραγαπώ.

– Πόσα χρόνια διαφορά έχετε με τη σύζυγο;

Εκείνη είναι 37 και εγώ 66.

– Ήταν έρωτας εξ αρχής;

Εγγονός φούρναρη είμαι, την έψησα την κοπέλα. Της υποσχέθηκα μία καλή ζωή. Το μεγάλο ελάττωμα της ζωής μου είναι ότι μου άρεσαν πολύ οι γυναίκες. Άλλαξα πολλές συντρόφους, αλλά δεν ήμουν επιπόλαιος με τις γυναίκες. Και στους γάμους μου κάθισα χρόνια με τις κυρίες που με τίμησαν.

– Ήξεραν για τις «μικρές αμαρτίες» σας;

Με την πρώτη μου γυναίκα με την οποία είμαστε αδέλφια πλέον, ήμουν στην ανεμοζάλη του επαγγέλματος… Μείναμε 16 χρόνια μαζί. Με τη δεύτερη σύζυγο μου έμεινα 11 χρόνια. Αυτή μπορεί να πήρε είδηση κάποια αμαρτία μου. Με τη Μαρία είμαι μια χαρά. Δεν έχω παρεκκλίσεις. Δεν έχω δείξει νοσηρότητα ούτε αποκλίνουσα συμπεριφορά. Γούσταρα πάρα πολύ τη γυναίκα μου και εξακολουθεί να μου αρέσει.

– Έρχομαι και στα τηλεοπτικά. Προκλήθηκε μεγάλη συζήτηση πριν από ένα μήνα με αφορμή ένα άρθρο της Έλλης Στάη όπου έκανε λόγο για έναν ιδιότυπο ηλικιακό ρατσισμό που υφίστανται οι γυναίκες. Θεωρείτε ότι λείπει από την τηλεόραση;

Ναι. Τι σημασία έχει η ηλικία της; Είναι κούκλα. Είναι κορμάρα. Τι έγινε που είπε για την ηλικία της ο κ. Παναγιωτόπουλος; Τον έδιωξαν και αυτόν από το Mega. Έχω την αίσθηση ότι  με την Έλλη Στάη το Megaθα είχε καλύτερες ημέρες γιατί ξέρει να φτιάχνει την «τηλεοπτική μαγιονέζα».

– Η Τατιάνα Στεφανίδου σας αρέσει;

Με την Τατιάνα έχω κάνει πλήθος εκπομπών. Έχει ένα χρυσό οδηγό στις εκπομπές της και αυτό που κάνει είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο. Τίποτα δε ζει για πολλά χρόνια σ’ αυτό τον απόλυτο τηλεοπτικό κυνισμό της διοίκησης των καναλιών. Τα κανάλια βλέπουν σαν κρέας τους δημοσιογράφους. Μπορούν να τους κόψουν για πολιτικούς λόγους. Εγώ φέτος δεν πήγα σε ένα κανάλι επειδή κάνω κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ. Το αισθάνθηκα μου, το είπαν. Προσωπικά δεν τσακώνομαι. Φιληθήκαμε και είπαμε «γεια σας». Μισώ τη δημοσιογραφία που εντάσσεται στα κόμματα. Εγώ είμαι κεντροδεξιός και παλαιοκαραμανλικός, αλλά δεν μπήκα ποτέ στην κλαδική της ΝΔ. Διατηρούσα πάντα εγώ τον έλεγχο στις σχέσεις μου με πρωθυπουργούς, αλλά και ευρύτερα με τους πολιτικούς.

– Ελένη Μενεγάκη;

Μπορεί ακόμα και σε 50 χρόνια από τώρα να κάνει εκπομπή σε αυτή τη ζώνη, να είναι τσίτα το δέρμα,  πολύ όμορφο το μπούστο, ωραίες οι γάμπες και να παρουσιάζει την μεσημεριανή εκπομπή της Αμφίπολης. Η Μενεγάκη πια είναι καθιερωμένο προϊόν. Δε θα μπορούσαν εύκολα να της πουν «Πάρε δρόμο».  Είναι «συσκευασία με το ίδιο σελοφάν», όπως έλεγε και η διαφήμιση γνωστής οδοντόκρεμας, η πρώτη φροντίδα το πρωί και η τελευταία το βράδυ. Ξέρει να διαχειρίζεται επίσης τις δημόσιες σχέσεις στην προσωπική της ζωή με μοναδικό τρόπο. Πότε βγήκε με τη νέα της σχέση έξω, πότε έκαναν μαζί το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα, πήγαν για ψώνια το Σάββατο, το απόγευμα στάθηκαν να πάρουν ένα γιαούρτι… Αν είχα σχολή θα την έπαιρνα να διδάξει.

 

– Η επαγγελματική σας συνεργασία με το Νίκο Χατζηνικολάου μετρά πολλά χρόνια και θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Παρά το γεγονός ότι λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται πως στις ανασκαφές της Αμφίπολης βρέθηκαν τα πρώτα κείμενα μου. Έχει πει δηλητηριώδη πράγματα. Εγώ βέβαια δεν αποκαλύπτω την ηλικία του. Είναι πάνω από 50! Δεν πειράζει. Εδώ που είμαι θα ‘ρθει. Τον ξέρω 30 χρόνια. Είμαστε από τον Alphaμαζί. Είναι πολύ κύριος και στα οικονομικά και στη συνεργασία του. Σέβεται την ελευθερία του λόγου.

– Τι δεν έχετε κάνει ακόμα στη ζωή σας, αλλά το επιθυμείτε;

Πολλά. Δεν έχω κάνει γάμο στη Βενετία σαν τον Clooney. Έχω παντρευτεύ δύο φορές τη Μαρία Καρρά, αλλά δεν την έχω πάει να κάνουμε έναν spiritualγάμο. Πρέπει να τελειώσω μια σειρά από βιβλία. Θα υποθηκεύσω και θα αποθηκεύσω τις μνήμες μου. Είναι οι δικές μου εκδοχές, χρήσιμες για κάποιους. Επίσης θέλω να ταξιδέψω πολύ, αλλά και να συντονίσω ένα δίκτυο κοινωνικής στήριξης.

– Έχετε κάνει σεξ με Ελληνίδες πολιτικούς;

Όχι. Είχα επαφές με μερικές διάσημες ηθοποιούς – όχι πολλές όμως. Κάποτε είχα στα κρυφά σχέση με την ωραιότερη γυναίκα που κυκλοφορούσε στην Ελλάδα, είχε κάνει τότε περίπου 200 εξώφυλλα. Ήμασταν πολύ ερωτευμένοι. Δεν έχω πάει με πολιτικό. Δεν ξέρω γιατί. Δεν είχα παρτίδες με επώνυμες. Δεν κυνηγούσα μοντέλα. Μου «προέκυψαν» μια – δυο, αλλά δεν έπασχα από «επωνυμίτιδα» στις σχέσεις μου. Εγώ πήγαινα με απλές κοπέλες, του λαού. Από παιδί έχω κάνει παρέα με νοσοκόμες, καθαρίστριες και ό,τι άλλο θες.

– Πότε κάνατε έρωτα για πρώτη φορά;

Ο φίλος μου ο Αντώνης Μπουμπαλίκης με πήγε σε έναν οίκο ανοχής στην Ακομινάτου. Ήμουν παχουλός. Όταν με είδε η κυρία, μου είπε «ανέβα στο πατάρι και βγάλ’ τα όλα». Είχα νευρικότητα ως παιδάκι. Ήταν πολύ ωραία η κοπέλα, πολύ αδύνατη, σαν φίδι – την έχω ακόμη στο μυαλό μου. Όπως περπατούσα στο πατάρι με τα καλτσάκια μου, την άκουσα να φωνάζει «χοντρέ, θα μου γκρεμίσεις το σπίτι». Πηγαίναμε όλα τα παιδιά εκείνη την εποχή και με κάποιους που σήμερα είναι συνάδελφοι και παριστάνουν τους ηθικολόγους. Είχαμε διάφορους οίκους ανοχής στην Κολοκυνθούς, στο Μεταξουργείο, στην Ακομινάτου και αργότερα στη Φυλής. Ήμασταν αξιοπρεπείς αλήτες. Κάναμε τις σουλάτσες μας. Ήταν μια άλλη εποχή.

– Για ποιες πράξεις σας μετανιώσατε;

Θα έκανα τα ίδια. Στα 38 μου με τύλιξε η ανασφάλεια. Το ΠΑΣΟΚ με έδιωξε από παντού και με βοήθησε ο συγχωρεμένος ο Μιλτιάδης Έβερτ να πιάσω δουλειά. Ο πεθερός μου τότε μου είχε πει «Είσαι μεγάλο όνομα στη δημοσιογραφία, αλλά δεν έχεις φράγκο». Τότε αποφάσισα να κάνω εταιρεία δημοσίων σχέσεων. Αργότερα έκανα έντυπα. Συνεχώς θέλεις να κάνεις πράγματα, αλλά θυμάμαι πάντα την ατάκα του Σωκράτη Κόκκαλη «Γιώργο, δεν τα προλαβαίνουμε όλα».

– Πώς είναι η άλλη όψη σας; Κλαίτε;

Ως παιδί χωρισμένων γονιών, ήμουν ευσυγκίνητος σε διάφορα πράγματα. Αργότερα έγινα μέταλλο. Όταν όμως γίνεις «ζαχαρούλης» ο διαβήτης σου κάνει δίπολο… Ασφαλώς κλαίω, συγκινούμε πολύ εύκολα.

– Ήταν τραυματικό το διαζύγιο των γονιών σας στην εφηβεία σας;

Σε πολύ μικρή ηλικία, έμαθα ότι έτσι είναι η ζωή. Τους αγάπησα πολύ δυνατά. Βρέθηκα σε ένα δικαστήριο όπου ήθελαν να με μοιραστούν. Άκουσα τον πρόεδρο να λέει «Μην επηρεάζετε την ψυχολογική κατάσταση του παιδιού. Βγάλτε τον έξω». Θυμάμαι έπαιζα με μια γκαζά, ένα βόλο, στο διάδρομο της Σανταρόζα, όπου ήταν τα δικαστήρια, όταν βγήκε ο δικηγόρος του πατέρα μου και μου είπε «Θα σε πάρει ο μπαμπάς από τα Χριστούγεννα». Αυτή την γκαζά την έβλεπα τουλάχιστον 25 χρόνια – μέχρι τα 40 μου – στον ύπνο μου. Οι γονείς μου ήταν δύο καταπληκτικοί άνθρωποι.

– Πότε γίνατε «μέταλλο»;

Μέταλλο με έκαναν όλες οι επιθέσεις των πολιτικών  εναντίον μου, το γεγονός ότι έμαθα πως στη δημοσιογραφία δεν είσαι μόνιμος, όταν είδα το βαθύ κράτος από το αστυνομικό ρεπορτάζ, όταν συνόδευσα τη μάνα μου στην εκκλησία 60 χρονών για να παντρευτεί δεύτερη φορά – γιατί σκέφτηκα ότι έπρεπε να έχει έναν σύντροφο – όταν δούλεψα στον πρώτο πόλεμο Ιράν – Ιράκ, ακούγοντας πώς σκέφτονται οι διαπλεκόμενοι και, φυσικά, το ότι έπρεπε να αντέξω διαχρονικά σε μια καριέρα που καταπίνει πολλούς, ίσως και καλύτερους από εμένα.

– Ποιο είναι το μυστικό;

Κάθε πρωί μάζευα τα σπασμένα κομμάτια μου και έλεγα «Είναι μία άλλη μέρα».

– Δε συμβιβαστήκατε;

Συμβιβάστηκα, αλλά όχι με την έννοια που δίνει ο κόσμος. Απλώς είπα «Η λογική λύση είναι να πάω έτσι».

– Τι φοβάστε πια;

Τα τελευταία χρόνια ένιωσα ένα βάρος στο στήθος μου. Πήγα στο φαρμακοποιό μου και μου είπε «Ρε μπαγάσα θα σου δώσω ένα Xanax». Το σκέφτηκα και είπα «Γιατί να πάρω;». Ανακαλύπτω ότι  με την πάροδο της ηλικίας μπορεί να πάθεις μικροπανικούς. Πρέπει να έχεις γκάζι για να τους αντιμετωπίσεις, να κάνεις διαχείριση του εναπομείναντος χρόνου σου.

– Πώς θέλετε να είναι λοιπόν το υπόλοιπο της ζωής σας;

Δεν έχω καταλήξει. Το βέβαιο είναι, όπως έλεγε και η μητέρα μου, πως είμαι ένας ανήσυχος άνθρωπος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Πόλεμος” μεταξύ Χατζηνικολάου – Ζαραλίκου για την συνέντευξη Μητσοτάκη!

Δημήτρης Μπαλογιάννης

Μη χάσετε το Crash που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου σε όλα τα περίπτερα

Δημήτρης Μπαλογιάννης

Απίστευτη επίθεση του Δ. Δανίκα στα θύματα του Στάθη Παναγιωτόπουλου!

Δημήτρης Μπαλογιάννης

Η συγκλονιστική ομιλία του Γιώργου Τράγκα για το μνημόνιο και την απώλεια της εθνικής μας ταυτότητας

Δημήτρης Μπαλογιάννης

Όταν ο Γιώργος Τράγκας αποκάλυπτε το πως έγινε δημοσιογράφος

Δημήτρης Μπαλογιάννης

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Τράγκας

Δημήτρης Μπαλογιάννης

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα

Προσωπικά Δεδομένα & Cookies