CrashOnline.gr | Η Online έκδοση του περιοδικού CRASH!

Πέθανε ο δημοσιογράφος Σπύρος Νικολόπουλος

Όπως ενημερώνει η ΕΣΗΕΑ, ο Σπύρος Νικολόπουλος έχασε τη μάχη σε ηλικία 83 ετών, ενώ υπηρέτησε τη δημοσιογραφία επί πέντε και πλέον δεκαετίες.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του εξέδιδε την εφημερίδα «Μάχη της Αίγινας», αναδεικνύοντας θέματα και προβλήματα του νησιού με το οποίο συνδέθηκε στενά.

Ο Σπύρος Νικολόπουλος γεννήθηκε το 1937 στην Αθήνα.Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1966 από την εφημερίδα «Ελληνικός Βορράς». Ακολούθησαν οι εφημερίδες «Ελεύθερος Κόσμος», «Εσπερινή Ώρα», «Σημερινά», «Ελευθεροτυπία», «Βήμα», «Πρώτη» και «Βραδυνή». Από το 1970 έως και το 1992 εργάστηκε στη Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση και διετέλεσε Διευθυντής της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης της ΕΡΤ1, ενώ, από το 1982 κι έπειτα, υπήρξε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Τα τελευταία χρόνια εξέδιδε την εφημερίδα «Μάχη της Αίγινας».

Ο Σπύρος Νικολόπουλος εργάστηκε άοκνα και εποικοδομητικά. Υπήρξε ευγενής και αξιοπρεπής, σεβόμενος πάντοτε τη δημοσιογραφική δεοντολογία και τους συναδέλφους, ενώ διετέλεσε μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής και του Δευτεροβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Το Δ.Σ. της Ένωσης συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, που τίμησε με τη διαδρομή του την ελληνική δημοσιογραφία.

Η κηδεία του Σπύρου Νικολόπουλου θα γίνει το Σάββατο (08.08.2020) στην Αίγινα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρεμιέρα για το “My Greece” στο Open (photos+video)

vaggelio

Ενώπιος Ενωπίω: Λαμπερή παρουσιάστρια η επόμενη καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου!

vaggelio

Πέθανε ο σερ Χάρολντ Έβανς, ένας θρύλος της βρετανικής δημοσιογραφίας

Γεωργία Κουμπούνη

Ένα εκατομμύριο γεν: Έρχεται στο Mega (video)

vaggelio

Θρήνος για τον Σιλβέστερ Σταλόνε

vaggelio

Tik Talk: Νέα εκπομπή στον Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ

vaggelio

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα

Προσωπικά Δεδομένα & Cookies