Ακόμη δυο συμπολίτες μας κατέληξαν σήμερα, ανεβάζοντας τους νεκρούς από τον κορονοϊό στους 70 στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ένας 75χρονος, ο οποίος είχε προσβληθεί από κορονοϊό. Ήταν το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κέρκυρα. Χθες, Σάββατο, η κατάσταση του 75χρονου είχε δείξει μία σταθεροποίηση, ωστόσο, μέσα στη νύχτα επιδεινώθηκε ραγδαία. Σύμφωνα με το corfupress, έχει προσβληθεί από κορονοϊό και η σύζυγός του, η οποία επίσης νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
92 ήταν χθες σε ΜΕΘ από τον κορονοϊό
Σύμφωνα με την χθεσινή επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο (χθες) ήταν 60 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας έφτασε στα 1.673, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Από τα 1.673 κρούσματα τα 343 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 592 με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 92, από τους οποίους 20 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 66 έτη. Το 70% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους, είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη, 49 από αυτούς ήταν άνδρες και 19 γυναίκες. Όπως εξήγησε ο κος Τσιόδρας «οι θάνατοι που σημειώνονται τώρα αντιπροσωπεύουν την εικόνα διασποράς της επιδημίας 2-3 εβδομάδες πριν» και δείχνουν επίσης ότι δυστυχώς κάποιοι που μπαίνουν σε ΜΕΘ δεν θα τα καταφέρουν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και ευχάριστα νέα σε όλη την “μαυρίλα” που έχει εξαπλωθεί: Τι λέει γιατρός του “Ευαγγελισμού” για τις ΜΕΘ